2024. március  7. 19.00
TintaSocial,
Kisavas, Zsolcai sor 164.
 
Yegor Zabelov ad műsort nektek, minden a szokásos, azaz sose volt még ilyen: csúcs eredeti harmonikázás, misztikus zenei kaland, hipnózis, ambient, rituálé hangulat, úgyhogy ne foglalkozz a csütörtökiséggel, 7kor próbálunk kezdeni.
1.5k min. tám. köszöni előre
 

2024. január 27. szombat
TINTASocial

Fogadjátok szeretettel Sophia és Raoul előadását, tök jól folytatódik a francia vonal
lentebb hallga bele, kellem plusz báj plusz minőség meg intimitás
befele min 1500 hüf, önkiszolgáló büfé, nem kell hozzá haszn.ut.

 

2023. július 15. szombat 20.00
Miskolc - Zugivó / Tinta Social (Zsolcai sor 198)

► Psychedelic Rainbow Warrior Peace Force:

Psychedelic Rainbow Warrior Peace Force galaktikus erővel szakít féregjáratot az agyatokba, hogy átvezesse a chilles vaporwavetől a veretős hardtechnoig terjedő zenei palettájukat. ☄ Kozmikus ütemek, térhajlító basszusok, pszichedelikus iszonyat, egyenesen a Youtube legfertelmesebb bugyraiból.
 
► Flavor Aid:
Zenovoid Records
Abstract Meditation Crew
Hypnotic Records India
 

zugivó
23.06.22. 21.00

Unikum!!4! a placcon, Új Zélandról turnézik nekünk is a dark folk-ot játszó Plum Green, eljönnöd hát minimum, hogy illik!!
támolyogj ugy kétezerrel, legyen egy kis hátszelük, köszi!!

TINTASocial
május 28. vasárnap
zugivó, Zsolcai sor 198.

Simón és Maurica párosa Northwest a madridi Spanyolországból. Brit gyökerű művészies hangépítés az övék, megyünk majd triphoptól art popig is kortárs üzemű érzékenységben,

Hallga: https://www.youtube.com/watch?v=SoYAd4hXMSE

támíts max 2 ropival, köszönik szépen
 

Zugivó/tinta
2023. május 18.

Ahoj!! Erős, hangos nyers pank sikámolás a csütörtök estétek csendje helyett. Elszánt cseh bandák, három is!!
a linkek nem hazunnak

megint légyen 2e hüf, köszönik szépen
 

Május 07.20.00-1.00
zugivó, kisavas, Zsolcai sor 198.

Vidám vasárnap esti zugivádia egy kibaszott jó zenekarral, ez az ajánlat. A portlandi / berlini TOP DOWN zenéjét leginkább a Dead Moon és a Ramones keverékeként lehetne leírni. Dögös punkrock végül is. Érkezik velük Csühes Pál a budapesti RNR666 kultúrmisszió képviseletében és a show-hoz valahogyan kapcsolódó fizikai lemezekről játszik zenét

támogasd lelkesen, 2e
 

2023. MÁJUS 6., SZOMBAT, 19:00

Zugivó / Tinta Social

Zsolcai sor 198

 

✦ Han Solo Torture Rack ✦
Zománcos kábelek, fémes csapások, digitális lázadás. Főként improvizatív jellegű co-produkció három zajtestőr előadásában! Maximális audiovizuális ámokfutás 3Dben.
https://www.facebook.com/Hansolotorturerack

✦ Klaustrovox ✦
Mélyen morajló, FM szintézissel, halk pulzálással, és széteffektezett népi fúvós hangszerekkel körülölelt industrial ambient-drone.
 
✦ SHUM ✦
Zaj oroszul, kell ennél több? Doom-sludge gitártépés, 808 hadrendbe állítása, kakofónia-foszlányok szekventálása, zajalapi mirigy leszakadása
 

2023. ÁPRILIS 6., CSÜTÖRTÖK, 18:00–1:00

Megpörgetjük a földgömböt. A Tinta segítségével április 6-án egy horvát doksi és amerikai, japán, illetve ukrán zenei előadók landolnak a Grizzlyben.

A kihagyhatatlan és megismételhetetlen alkalom a Once Upon a Youth / Egyszer volt egy fiatalság című dokumentumfilm vetítésével kezdődik.
A film után a Charmaine’s Names (USA) avant-lounge zenéjének hullámain ringatózhatunk, majd a 2021 óta Tibilisiben működő heavenphetamine (JPN/UKR) psycho punkjának ritmusaira bólogathatunk.
 
A filmről:
A rendező, Ivan Ramljak, 13 évvel ezelőtt drogtúladagolás miatt váratlanul elhunyt legjobb barátjának állít emléket, miközben igyekszik rekonstruálni, ki is volt ő valójában. Ehhez közös ismerőseik visszaemlékezésein kívül mindössze a tehetséges fotósnak induló egykori barát képeit és videófelvételeit használja fel vizuális anyagként. Az egyéni sorstragédián túl a film mesél a kilencvenes évek „elveszett” horvát generációjáról és a délszláv háborút követő útkereséséről.
eredeti cím / original title: O Jednoj Mladosti
filmrendező / Director: Ivan Ramljak
időtartam / runtime: 78’
év / year: 2020
nyelv / language: horvát / Croatian
felirat / subtitles: magyar, angol / Hungarian, English
 
Az előadókról:
Az eseményhez a filmet a Kinedok biztosítja, a zenészeket a Tinta hívta meg.

 

 

cor et lunae
2022. DECEMBER 9., PÉNTEK, 16:30

Szeretettel várok mindenkit a kiállításmegnyitómra 

A kiállításon legújabb munkáim tekinthetők meg, 2021-2022-ből, első sorban vegyes technikával készült festmények és egy-két kísérletezősebb alkotás.
 

TINTASOCIAL
2022. NOVEMBER 18., PÉNTEK

Fókuszban egy kis távoli sziget könnyűzenéje, hanglemezekről előadott masszív dalcsokor!
Pepitában és oda vissza tágíthatod Jamaika-zenei horizontod, kalauzunk: Flipside Selekta
A.K.I:
Miskolci származású reggae DJ. 2006 – 2007 között Selekta Jahmaica néven szervezett bulikat Miskolcon. 2007 óta írországban él, ahol azóta is a reggae / dancehall kultúra promótálója. 2016 – ban sound systemet alapított Mamukko Hi – Fi néven testvérével DJ Fake Rolex-szel. Jelenleg a Bubble Up duo tagja a london-i származású Bellyman társaságában. Kedvencei a modernebb rub – a – dub ütemek, a reggae revival elõadóitól (Chronixx, Protoje, Lila Ike, Kabaka Pyramid, Koffee) jatszik szívesen bakeliteket de a lemezjátszóin felperdülnek L’Entourloop & Damian Marley tune-ok is. Szeretettel fogja kiválogatni a kedvenc kislemezeit a tinta-i bulijára, ahova köszöni a meghívást. Somebody say Pull Up. Love, Flipside

 

Le Muffe
Tinta Social
2022. NOVEMBER 11., PÉNTEK, 19:00–20:15

Jó tízéves bagázs Bergamoból, dob-basszus-orgona trió, aligha lehet más programod, be, 1.5, köszönik!!
ja és tánc!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=0VPZzudNttw//
Italian beat, garage, prog band, the rest remain surprise!!!!

 
ZUGIVÓ/TINTA
2022. SZEPTEMBER 17., SZOMBAT, 20:30–23:59
 
 
Férj és felesége alkotják a Heavenphetamine duót Tokyoból. Hatódottak vala a 60-70-es évek pszihedelikus rokkjától, 80as évek posztpunkjától meg acid-house világától, kurva érdekes lesz. Hiroki énekel és szintizik, Sara dobol rendesen.
 
a koncert előtt koncert, Tibia fest étert gitár és egyéb technikával intimo.
 
 
Zugivó
Zsolcai sor 198.
2022. SZEPTEMBER 16., PÉNTEK, 21:00–23:55
 
Unikum Emberek! Trinidad és tobagoi vendégek jönnek HC Punk koncertet adni, a műsor savát a tradícionális karibi hangszerek és a calypso íz adják, a borsát meg a meglepetés, hogy mi is lehet ez. Egy kis egészséges düh a békéért, ők is nagyon várnak minket ám! Gyertek el, támogassátok Európa turnéjukat és a Tinta világnézeti klubotokat. oi!
 
 
Zugivó
2022. SZEPTEMBER 14.,
SZERDA, 21:00–23:45
 
FILMBEMUTATÓ ÉS LIVE ACT
A 2022. SZEPTEMBER 14., SZERDA, 21:00–23:45 lassan teljesen az enyészetté vált. Ami megmaradt belőle, azt most lebontják. Az egykori gyárat az utolsó pillanatban sikerült Pápai Gergőnek lefilmezie.
A film egy személyes utazás, Miskolc rejtettebb, mélyebb rétegei közé. A vetítés egy zenei / soundscape improvizációval egészül ki. A film készítője hasonlóan a néma filmek korszakának megoldásához, a vetítővászon mellől készíti el a film hangját. Ezúttal nem zongorával, hanem elektronikus hangszerekkel.
 
SCREENING AND MUSICAL LIVE ACT
The Diósgyőr (Miskolc) Steel Works slowly becomes nothing. What is left of it is now being demolished. Gergő Pápai managed to film the former factory at the last moment. The film is a personal journey that leads to the hidden, deep layers of Miskolc. The screening is complemented by a musical / soundscape improvisation. The filmmaker creates the sound of the film from the side of the projection screen, similar to the solution of the era of silent movies. This time not with a piano, but with electronic instruments.
 
Zugivó / Tinta
2022. JÚLIUS 8., PÉNTEK, 20:00
 
A Psychedelic Rainbow Warrior Peace Force galaktikus erővel szakít féregjáratot az agyatokba, hogy átvezesse a chilles vaporwavetől a veretős hardtechnoig terjedő zenei palettájukat. Kozmikus ütemek, térhajlító basszusok, pszichedelikus iszonyat, egyenesen a Youtube legfertelmesebb bugyraiból.
💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎
A Bobby Shyze a Korai Öröm két zenészéből 2019-ben alakult, analóg szinti live act. A zenéjük vidám, savas techno, mely napfényben és holdfényben is megállja a helyét. A lényeg, hogy legyen tánc!
💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎
Behopp: ezredes
 
2022. július 1. 21.00-
Tinta/Zugívó
Zugivó Zsolcai sor198
 
Punk /gyök/érzetű trio az est egyik főattrakciója, a Parnepar Zágrábból, a másik fő pedig a Hínár zenekar a messzi és misztikus Miskolcról. már mindkettő megfürdött a Tintában jó régen, új anyagok ősbemutatóját kell most várni
kp támogatásod fontos most is, köszi
 
 
 
TINTAsocial / Zugivó
2022. június 25.
Zsolcai sor 198.
 
20:00 - L*mbik
21:00 - Abstract Household Warfare
22:00 - The Three-Brained Robot (USA)
+ utána dizsi: MaN
--------------------------------------
The Three-Brained Robot (USA)
Az Észak-Karolinai születésű de jelenleg New Orleansban élő kolléga már nem előszór jár hazánkban, szinte állandó vendég Havizajon... Most végre a Tintába is ellátogat. Előadásában az expresszív performance alapú karaoke keveredik a bábszínházzal.
https://soundcloud.com/thethreebrainedrobot
 
Az Abstract Household Warfare két termékeny zajművész együttműködése. Az asztal egyik oldalán a zajvédő Rovar17 és a míg a másikon a rákoshegyi ritmikus remete Xpldnglke. A duó által teremtett hangképek valahol a katatónikus fantomzajok és lüktető ritmusok közötti vékony jégen csúszkálnak. Nem más ez, mint egy véget nem érő küzdelem, örök harc a keverő irányítása felett a lobotómia utáni első reggelen.
https://soundcloud.com/abstracthouseholdwarfare
 
L*mbik: Lakossági Industrial Chill
since 2014
https://soundcloud.com/lombik-1
 
MaN: Veejay + Deejay (Havizaj, Lahmacun radio)
Írás és diavetítők + pörgeti az mp3-mat.
https://lahmacun.hu/shows/havizaj/075_selector_set_man
 

Tinta Social
2022. június 20. 18.00-


Zenél: DJ Bordee, Wágner Gábor

link >


Heavenphetamine 
2022. JÚN. 11., 21:00

 

Férj és felesége alkotják a Heavenphetamine duót Tokyoból. Hatódottak vala a 60-70-es évek pszihedelikus rokkjától, 80as évek posztpunkjától meg acid-house világától, kurva érdekes lesz. Hiroki énekel és szintizik, Sara dobol rendesen.
 
 
Frise Lumiére (FR)
TINTA
22. május 8. 21.00
 
A biciklitámasztó nagyszobában játszik nektek Frise Lumiére(képünkön középen)!! Frankofón elktronika, mély finomság, kellemes bélrezgetés, hogy így van e azt utána eldöntöd..
//
Under a grazing light, Frise Lumière is the personal project of Ludovic Gerst, musician and composer. By refining the instrumentation to only his bass, he extracts harmonic melodies, rhythmic and percussive
Everything comes from raw textures, a noise, a note... like a voiceless chant trying to come to life, to cast itself out of a body, out of a mouth, out of this page, this bass. Hit, stroke, hijacked, refined to only itself, this instrument becomes both melodic and rhythmic, turning into percussion, letting through other voices, other breaths...