TINTASocial
28. 05.

zugivó, Zsolcai sor 198.

Northwest is an experimental-pop duo formed by multi-instrumentalist, composer and producer Ignacio Simón and producer, composer and singer Mariuca García-Lomas. It was founded in 2015 in London, UK, where they were based until 2022 when they moved to Madrid, Spain.

They’ve been compared to acts such as Radiohead, Mark Hollis, Miles Davis and Portishead because of their constant dialogue between form and experimentation, electronic and orchestral textures and their use of odd time signatures. They move between different genres, from classical contemporary to art pop and psychedelia.
supp: 2k hf

 

 

Zugivó/tinta
18. 05. 23.

Unchained and raw. Classified enthusiast punk groups riffing You off!!
support it with self appearance and wallet, thanx

 

 

07. 05. 20.00-1.00
zugivó, kisavas, Zsolcai sor 198.

Ungloomy Sunday, Folks!! TOP DOWN band and Tinta Social crew want You to come to Zugivó to enjoy a punky night together

cash welcome, of course
 
 

06. 05. 23.  19:00

Zugivó / Tinta Social

Zsolcai sor 198

 

✦ Han Solo Torture Rack ✦
https://www.facebook.com/Hansolotorturerack

✦ Klaustrovox ✦
 
✦ SHUM ✦
 

2023. ÁPRILIS 6., CSÜTÖRTÖK, 18:00–1:00

Megpörgetjük a földgömböt. A Tinta segítségével április 6-án egy horvát doksi és amerikai, japán, illetve ukrán zenei előadók landolnak a Grizzlyben.

A kihagyhatatlan és megismételhetetlen alkalom a Once Upon a Youth / Egyszer volt egy fiatalság című dokumentumfilm vetítésével kezdődik.
A film után a Charmaine’s Names (USA) avant-lounge zenéjének hullámain ringatózhatunk, majd a 2021 óta Tibilisiben működő heavenphetamine (JPN/UKR) psycho punkjának ritmusaira bólogathatunk.
 
A filmről:
A rendező, Ivan Ramljak, 13 évvel ezelőtt drogtúladagolás miatt váratlanul elhunyt legjobb barátjának állít emléket, miközben igyekszik rekonstruálni, ki is volt ő valójában. Ehhez közös ismerőseik visszaemlékezésein kívül mindössze a tehetséges fotósnak induló egykori barát képeit és videófelvételeit használja fel vizuális anyagként. Az egyéni sorstragédián túl a film mesél a kilencvenes évek „elveszett” horvát generációjáról és a délszláv háborút követő útkereséséről.
eredeti cím / original title: O Jednoj Mladosti
filmrendező / Director: Ivan Ramljak
időtartam / runtime: 78’
év / year: 2020
nyelv / language: horvát / Croatian
felirat / subtitles: magyar, angol / Hungarian, English
 
Az előadókról:
Az eseményhez a filmet a Kinedok biztosítja, a zenészeket a Tinta hívta meg.

 

 

cor et lunae
2022. DECEMBER 9., PÉNTEK, 16:30

Szeretettel várok mindenkit a kiállításmegnyitómra 

A kiállításon legújabb munkáim tekinthetők meg, 2021-2022-ből, első sorban vegyes technikával készült festmények és egy-két kísérletezősebb alkotás.
 

TINTASOCIAL
2022. NOVEMBER 18., PÉNTEK

Fókuszban egy kis távoli sziget könnyűzenéje, hanglemezekről előadott masszív dalcsokor!
Pepitában és oda vissza tágíthatod Jamaika-zenei horizontod, kalauzunk: Flipside Selekta
A.K.I:
Miskolci származású reggae DJ. 2006 – 2007 között Selekta Jahmaica néven szervezett bulikat Miskolcon. 2007 óta írországban él, ahol azóta is a reggae / dancehall kultúra promótálója. 2016 – ban sound systemet alapított Mamukko Hi – Fi néven testvérével DJ Fake Rolex-szel. Jelenleg a Bubble Up duo tagja a london-i származású Bellyman társaságában. Kedvencei a modernebb rub – a – dub ütemek, a reggae revival elõadóitól (Chronixx, Protoje, Lila Ike, Kabaka Pyramid, Koffee) jatszik szívesen bakeliteket de a lemezjátszóin felperdülnek L’Entourloop & Damian Marley tune-ok is. Szeretettel fogja kiválogatni a kedvenc kislemezeit a tinta-i bulijára, ahova köszöni a meghívást. Somebody say Pull Up. Love, Flipside

 

Le Muffe
Tinta Social
2022. NOVEMBER 11., PÉNTEK, 19:00–20:15

Jó tízéves bagázs Bergamoból, dob-basszus-orgona trió, aligha lehet más programod, be, 1.5, köszönik!!
ja és tánc!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=0VPZzudNttw//
Italian beat, garage, prog band, the rest remain surprise!!!!

 
ZUGIVÓ/TINTA
2022. SZEPTEMBER 17., SZOMBAT, 20:30–23:59
 
The band is influenced b\ 60-70's psychedelic rock, 80's PosW Punk and
Acid house mainlly, but is able Wo feel the Japanese musical element as
spice like wasabi ́.
Hiroki & Sara moved to the Country of Georgia in 2021 September, and
will be touring in Europe.
 
..being not very good is a real human experience
build own sound-world characters from gawky ideas ¶_¶ The Imperfect Tracks It
 
 
Zugivó
Zsolcai sor 198.
2022. SZEPTEMBER 16., PÉNTEK, 21:00–23:55
 
 
Anti-Everything is a hardcore punk band from Trinidad and Tobago (Caribbean). They combine punk and hardcore riffs, with Caribbean steelpan and calypso music, DIY ethics, and lyrics with an anti-colonial/anti-racist message. This 2022 ‘Jumbie Conduct Tour’ is the band’s second round of touring Europe.
 
 
Zugivó
2022. SZEPTEMBER 14.,
SZERDA, 21:00–23:45
 
FILMBEMUTATÓ ÉS LIVE ACT
A 2022. SZEPTEMBER 14., SZERDA, 21:00–23:45 lassan teljesen az enyészetté vált. Ami megmaradt belőle, azt most lebontják. Az egykori gyárat az utolsó pillanatban sikerült Pápai Gergőnek lefilmezie.
A film egy személyes utazás, Miskolc rejtettebb, mélyebb rétegei közé. A vetítés egy zenei / soundscape improvizációval egészül ki. A film készítője hasonlóan a néma filmek korszakának megoldásához, a vetítővászon mellől készíti el a film hangját. Ezúttal nem zongorával, hanem elektronikus hangszerekkel.
 
SCREENING AND MUSICAL LIVE ACT
The Diósgyőr (Miskolc) Steel Works slowly becomes nothing. What is left of it is now being demolished. Gergő Pápai managed to film the former factory at the last moment. The film is a personal journey that leads to the hidden, deep layers of Miskolc. The screening is complemented by a musical / soundscape improvisation. The filmmaker creates the sound of the film from the side of the projection screen, similar to the solution of the era of silent movies. This time not with a piano, but with electronic instruments.
 
Zugivó / Tinta
2022. JÚLIUS 8., PÉNTEK, 20:00
 
A Psychedelic Rainbow Warrior Peace Force galaktikus erővel szakít féregjáratot az agyatokba, hogy átvezesse a chilles vaporwavetől a veretős hardtechnoig terjedő zenei palettájukat. Kozmikus ütemek, térhajlító basszusok, pszichedelikus iszonyat, egyenesen a Youtube legfertelmesebb bugyraiból.
💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎
A Bobby Shyze a Korai Öröm két zenészéből 2019-ben alakult, analóg szinti live act. A zenéjük vidám, savas techno, mely napfényben és holdfényben is megállja a helyét. A lényeg, hogy legyen tánc!
💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎
Behopp: ezredes
 
01. 07. 22.  21.00-
Tinta/Zugívó
Zugivó Zsolcai sor198
 
 
Zagrebian punksters visit Miskolc again after a good 4 year time. Hínár band is also can be familiar to tinta's people, but they're new to each other, cant wait the meeting
 
 
 
 
TINTAsocial / Zugivó
2022. június 25.
Zsolcai sor 198.
 
20:00 - L*mbik
21:00 - Abstract Household Warfare
22:00 - The Three-Brained Robot (USA)
+ utána dizsi: MaN
--------------------------------------
The Three-Brained Robot (USA)
Az Észak-Karolinai születésű de jelenleg New Orleansban élő kolléga már nem előszór jár hazánkban, szinte állandó vendég Havizajon... Most végre a Tintába is ellátogat. Előadásában az expresszív performance alapú karaoke keveredik a bábszínházzal.
https://soundcloud.com/thethreebrainedrobot
 
Az Abstract Household Warfare két termékeny zajművész együttműködése. Az asztal egyik oldalán a zajvédő Rovar17 és a míg a másikon a rákoshegyi ritmikus remete Xpldnglke. A duó által teremtett hangképek valahol a katatónikus fantomzajok és lüktető ritmusok közötti vékony jégen csúszkálnak. Nem más ez, mint egy véget nem érő küzdelem, örök harc a keverő irányítása felett a lobotómia utáni első reggelen.
https://soundcloud.com/abstracthouseholdwarfare
 
L*mbik: Lakossági Industrial Chill
since 2014
https://soundcloud.com/lombik-1
 
MaN: Veejay + Deejay (Havizaj, Lahmacun radio)
Írás és diavetítők + pörgeti az mp3-mat.
https://lahmacun.hu/shows/havizaj/075_selector_set_man
 

Tinta Social
2022. június 20. 18.00-


Zenél: DJ Bordee, Wágner Gábor

link >


Heavenphetamine 
11. 06., 21:00

  

The band is influenced b\ 60-70's psychedelic rock, 80's PosW Punk and
Acid house mainlly, but is able Wo feel the Japanese musical element as
spice like wasabi ́.
Hiroki & Sara moved to the Country of Georgia in 2021 September, and
will be touring in Europe.
 
 
Frise Lumiére (FR)
TINTA
22. május 8. 21.00
 
A biciklitámasztó nagyszobában játszik nektek Frise Lumiére(képünkön középen)!! Frankofón elktronika, mély finomság, kellemes bélrezgetés, hogy így van e azt utána eldöntöd..
//
Under a grazing light, Frise Lumière is the personal project of Ludovic Gerst, musician and composer. By refining the instrumentation to only his bass, he extracts harmonic melodies, rhythmic and percussive
Everything comes from raw textures, a noise, a note... like a voiceless chant trying to come to life, to cast itself out of a body, out of a mouth, out of this page, this bass. Hit, stroke, hijacked, refined to only itself, this instrument becomes both melodic and rhythmic, turning into percussion, letting through other voices, other breaths...

TINTAsocial
2021. december 18.
21.00
 
Minőségi évzárónak rendezzük ezt a klubot. Ön- és egyedülálló zenei unikumot élvezhetsz, faszát és hangosat. Évekkel ezelőtt már kaptunk egy parádés KVNST koncertet. a felállás most trió, alkalmi és exclusive:
Biró Marci fog dobolni, aki többek között a Norms nevű punk/hc bandában nyomja és az új Kvnstban is tag. Hock Ernő basszer: Jü, The Qualitons, Zuboly
Mészáros Ádám gitározik (Erik Sumo Band, Jü) utánuk némi katarzis azután meg zenetánc valameddig
Becsületkassza 0-1000ig
//
Tinta shots the door for 2021 with a unique noisy night, We proudly present KVNST trio. Drums: Marci Bíró (from norms hc/punk band) Ernő Hock on bass ( from The Qualitons, Zuboly), guitarist is Ádám Mészáros (Erik Sumo Band, Jü) later then roomdisco
cash support welcome
 
 
2021. december 03. péntek 21.00
TintaSocial + Random
 
 
Friss életű budapesti elektronika duót mutat be nektek a Tinta egylet a kedves Random bárban, brennyú, hangos, táncos, prog
ezredes a tám, de csak, ha rászánod
//
Tinta Social is showing You a gig by Bobby Shyze. Relentless electronica will shake Your body and mind
in: 1 blue note, thanks
 

TINTASocial
26. 11. 21.  21.00–1.00

 

Sweet reopening after a three year gap of tinta with a heartwarming show by Gimpel Tomi (singer songrwiter) and Lady Gagarin (occasional dj), Event is supportable by Your cash. arrive in time please!

12. november 21. 20.00-24.00
TintaSocial, Kisavas
 
Genna & Jesse are defined by a unique alchemy born of the quirky chemistry, intricate vocal harmonies and ardent storytelling which infuse their songwriting and vibrant performances. With whispers (and sometimes roars) of folk, blue-eyed soul, jazz, blues, torch song, and popular music from the ‘60s and ‘70s, their self-chosen genre “retro soul pop” doesn’t fully encompass what they conjure up in their joyful live shows and sensual, deliberate albums. These two shrug off music industry conventions in favor of doing what feels good, and this genre-defying dedication to being current and free has an exciting and irresistible effect.
Drawing inspiration from their romantic nomadic lifestyle, Genna & Jesse might best be described as modern troubadours, generously offering listeners glimpses of their always-moving world with something fresh, true and genuinely independent.